>Siang nyer dah melalak sakan ngan mic mak tok dia………malamnyer start demam daahhh….Batrice nie satu peel dia………kalau demam…….demam malam………suhu badan dia time ….pergh……….panas giler……mau 40 lebih……….serius……..lap2 ngan towel basah…….sure kejap jer towel tu kering……….tp siangnyer………..cam x demam………..pukul 6 pm sampai ke subuh………..start ler panas tu datang………..waktu kemuncak dia adalah dari kul 1 am hingga 3 am………..time tu……..jgn harap ler Zana dpt tido………..coz’ risau ngan dia…………

*** kepala berbungkus ngan towel lembap ***

Mama mana kan dpt tido ngan senang lenang kalu anak x sihat camtu………Batrice nie jenis x merengek kalu demam………tp tido dia tu x selesa ler…….sekejap2 kang pusing kanan, sekejap2 kang pusing kiri……..pastu nongeng plak………pastu pusing ke bawah plak……..tetiba sedap jer dia landing atas badan kita……..tu yang x sampai hati nengok dia camtu tu……….

Ajak papa dia gi klinik pepagi buta tu……x mau ler plak……..kena ler tunggu hari cerah……….so, Isnin tu Zana plan amik half day………..pepagi bawak dak kecik tu gi klinik…………..and I prefer go to klinik swasta rather than klinik kerajaan……….x larat nak menunggu……..bukan x sampai kat klinik kerajaan tu……dah sampai pun, dah parking pun and dah masuk……..sekali masuk nengok umat manusia kemain ramai lagi…………laling hubby pun cakap ” jom mama……..gi klinik mutiara jerrr”…..haaa…….kan dah cakap tadi……………

Sampai kat klinik……..x ramai org…………but Doc gi breakfast ler plak…….tp alhamdulillah x lama…….about 15 minit sumer dah settle…………check suhu, 38.6 ……….tu pun x tinggi mcm mlm tadi……..kalu pergi malam……….silap2 Batrice kena tahan wad ……….tu pun kalu gi klinik kerajaan ler………kalu gi klinik swasta…….maybe masuk ubat vontot jerrr………ngeh ngeh ngeh…..bab2 masuk wad nie mmg fobia sikit………….

Tp tulah……….now, kalau demam mmg x leh amik mudah kan……….mcm2 penyakit ………takut gark kot2 kena denggi ker apa……..tp alhamdulillah ler…….Doc kata demam biasa jerrr……..dari plan asal nak half day…….jadi cuti satu hari terus …….ngeh ngeh ngeh………..tetiba jer badan x larat sangat……………nasib ler boss masih outstation……so, xde ler rasa bersalah sangat.

*** bezakan wajah2 Batrice di malam hari and di siang hari……….malam tu muka x bermaya langsung…………siang………….errmmm………..cam org sihat wal’afiat……….w/pun pada hakikatnyer masih demam lagi……….***