>Minggu nie balik Tenggaroh…………kali nie no splash splash……..just nak citer yang pokok2 buah kat belakang rumah my Mum tu dah start berbuah dan tunggu masa utk masak, gugur dan di perabih kan……………

Seronok nengok buah2 durian berpuluh2 biji kat pokok……..my Ayah cakap lagi seminggu insya Allah gugur………..mmm……….minggu depan x balik, nampak gayanyer minggu satu lagi ler dpt merasa………..

Buah cempedak pun……..berbiji2 tergantung nak tunggu masa masak…….sedapnyer kan kalu buat cempedak goreng……..harum yoooo

Pastu, pokok rambai pun berjuntai2 buahnyer…………takat petik pakai tangan pun sampai…….tp belum masak lagi……..nie, kenduri satu kampung pun cukup nieeee…………..

*** bini sapa lah nie erk……..see, bulatnyer buah rambai tu erk…..ngeh ngeh ngeh…bulat lagi yang jadi backdrop tu…***

Rambutan plak………ada ler sikit………buat syarat……….tp yang nie rambutan merah……….Zana suka rambutan gading a.k.a rambutan kuning tu……….manis yooo….yang merah nie byk air sikit…..lekit2 ler kalu makan……….

*** x nampak ler plak buah rambutan yg masih hijau tu….***

Memang meriah oooo tahun nie ngan buah2an…………..tp yang nie, bukan hasil dari pokok di belakang rumah my mum tu erk……..nie hasil dari kebun Zana…….ahak………kira package……..masa beli tanah kebun tu dulu……….mmg dah tertanam pokok durian, pokok rambutan and pokok mata kucing……..tp pokok mata kucing x dpt di selamatkan. Laling hubby I gi tolak pokok tu………….kalau lah x di tolak………x yah gaduh2 beli buah mata kucing kat pasar………alhamdulillah, tahun nie rezeki nak makan buah durian mmg berlambak2……x cam tahun lepas………kena beli, tu pun x selalu dpt yang isi baik……..tahun nie, hari2 laling hubby dok kutip durian yang gugur………dpt gark ler jamu jiran tiga buah rumah………..kalu makan sendiri, mmg x abis ler gamaknyer kan……………..ngeh ngeh ngeh……syukur syukur………!!!

Dan cam biasalah……..Batrice kalau balik Tenggaroh……..mmg x berenggang ngan Pak Ngah dia…….tido pun nak sama………..nie time lepas lunch, kekenyangan……sambil ngadap tv……dua2 lentok x sedar diri………….