>Hari nie I cuti2 Malaysia…….masuk office pun xde menda nak buat…….boss outstation sampai akhir bulan nie….and then sambung seminggu plak ke Bangkok……boring boring boring….bukan ler bermakna I cuti sesaja………….petang nie ada appointment kat hospital………Batrice pun x berapa nak sihat sangat sebenarnyer………banyak sangat makan durian and berpanas……dah demam…

Let go straight to the point k………..tengok tajuk tu………sure korang pun dah agak sapa yg I maksudkan tu kan……….Dah besar rupanyer princess I nie yerk…….dah boleh harap…..dah boleh nak menolong……….

Sekitar persiapan Majlis cukur jambul Sofiyah lagi…………pepg ahad tu……….I di tugaskan membungkus pulut kuning masuk dlm bekas nie…………..gigih ok…………anak dara I nie pun x kurang sibuk nyer…………sibuk nak menolong atau sibuk nak main tu x tahu ler……………tp mmg dah boleh diharap………………

Gigih anak dara tu nolong masukkan rendang tu dlm bekas and then tolong tutup bekas plastik tu. Rendang tu dah siap2 packing dlm plastik kecil oleh Mak Ngah Ina ……….tp………mama dia kena double check gark ler hasil kerja dia tu……..kalau x check……ada gark terburai pulut kuning tu nanti dlm beg…………..

Hasilnya……….80 bungkus pulut kuning tu……….dpt di siapkan dgn cepat………….ngeh ngeh ngeh……senang kerja mama sejak ada pembantu nie…………….

Ada yang nak amik jadi calon menantu pilihan tak?