>Last ahad……my MIL buat majlis akikah untuk cucu no-3 nyer…….si Sofiyah Darwisya tu………..dan disertai oleh si twin Insyirah & Zulaika…………sapa tu? adik si pakwe Batrice ler…..Abg Abid kesayangan dia………..

So, as menantu contoh……keh keh keh…nak gark tu……dari hari sabtu lagi I dah bertungkus lumus menolong my MIL and adik ipar I………..adik ipar yg no2 tu pun ada balik……..so, meriah ler rumah MIL ngan anak menantu cucu2 3 orang………nasib si Sofiyah tu kecik lagi…….kalu tak, sure dia dah join rebut2 menan ngan kak Batrice & kak Alya dia………ngeh ngeh ngeh……anak dara ku itu sangat kedekut menan dia ngan Alya ok…………..dasar cucu hj bakhil betul lerrrrr…………………

Ahad, majlis start pukul 2.30 ……….alhamdulillah, cuaca panas…………….berlengas gark ler……..tp it better dari hujan kan…………..khemah pun pagi2 hari lagi laling hubby and hanafi dah bertungkus lumus dirikan……….asalnyer nak buat kecil2an jerrr………tp biasalah, kalu dah majlis umah Cik Kiah………mmg dari kecik jadi besar lerrrr……………….

Wokeh………mai nak perkenalkan si Twin Ika & Ira………..I pun confuse mana satu Ira mana satu Ika………….tp kalu x silap lerrr…….yg bj kuning tu Zulaika and yg pink tu Insyirah……….dah 3 bulan lebih……baru ler I dpt nak ngadap si twin tu………..Ira adik………….after melihat dunia…….kena tahan kat hospital sultanah aminah sebulan coz’ ada masalah…….now, alhamdulillah, dua2 dah sihat dan dah mula berisi…………

Anis Zulaika & Anis Insyirah

and……………..my little cutties pies Sofiyah Darwisya……..almost 2 month………..sudah makin bulat……….makin comel…..dah pandai berbual kalu di agah2………geram Mak Long ngan awak tau Sofiyah………………yeah! inilah dia princess of the day……….buah hati Mak Long……………..

Sofiyah Darwisya

Majlis berjalan ngan lancar……..alhamdulillah……..rezeki Sofiyah, Ika & Ira pun melimpah……..ramai plak yang hadir majlis cukur jambul & akikah tu……..MIL punya ler kelam kabut takut xde orang……..sekali datang………..menderu2 plak……..lepas tu, dia plak pening takut beg souvenier x cukup……..alhamdulillah…………..cukup………….kalau dah rezeki kan……insya allah dipermudahkan………………..

as Mak Long………me jadi photog and tukang bagi beg souvenier…..keh keh keh, biasalah kan….nenek dah sibuk……….mak usu pun sibuk…….so, kena ler amik alih tugas2 penting nie……nasib ler Mak Long dia nie multi tasking nyer orang…………campak sana boleh, campak sini pun boleh………….

Nenek + Mak Su + Batrice + Alya?………..missing in action

Dlm panas2…………..anak dara 3 org tu punyalah sporting kan………x menangis pun time org dok gilir2 potong jambul memasing tu……….gud girl lah sayang………..si Sofiyah ………makin nak abis majlis………makin kuyu mata ………..Ika & Ira plak…………habis jer sessi potong jambul………depa buat konsert……..tp konsert nasyid ler…………hik hik hik…….bila dpn mata nengok gelagat kembar nie………adoiler………….mau pening ……..sorang senyap sorang nangis……….sorang susu badan, sorang susu botol………..mmg x cukup tangan kalau nak handle sesorg…………….tp seronok gark nengok……………nengok mmg arr seronok kan…………..cuba I yang handle dua org tu serentak………..mau kaki tangan sumer naik……..silap2 kena darah tinggi coz’ stresssss………..

Mak Pengantin & Nenek Pengantin

The lauk……….mmm………..shedaappp………tp…….bila kata dah busy……….nak makan pun x sempat………..tp merasa gark lerrr…………tu pun lepas majlis abis baru ler merasa nak merehatkan vontot……….kalu tidak………kehulu kehilir ngalahkan mak pengantin………mak pengantin pun relaks jerrrrr

Selit ler sekeping 2 gambar cucu nenek yang makin menakal tu………….act, diaorg nie x ngam…….Batrice x leh nengok si Alya pegang menan dia…….dia pun nyibuk……..tp menan Alya, dia plak buat harta……..pening nak layan…….and cemburu Batrice adalah sangat dasyat……….atuk x boleh nak pegang or dukung si Alya……..kalau dia nampak……..laju jer dia mengejarrr…………….nasib ler Alya nie buat x reti jerrr………….tp, bila Alya dah balik……..kepochi tanya Alya………tak paham tak paham…………..

Last kopek…………….princesses of d day

Lepas majlis………….Mak Long dia nie kepenatan……….menolong mengemas barang sumerrr………dari pagi sampai ke pukul 10 malam x berhenti buat kerja…………..balik rumah, mandi terus ………WASSALAM…………..isnin kerja oooooo……..nak cuti x leh, coz’……………isnin jer boss masuk………lepas tu…….sampai 5 Julai my boss tu outstation…….so, kena ler datang utk settlekan apa yg perlu dan mendengar kata2 amanat sebelum boss tinggalkan opis kan……..ngeh ngeh ngeh