>Model iklan Ubat Gigi………..ha ha ha ha…..ada berani ker?

Alhamdulillah……….now, Batrice dah xde nak ngamuk2 sakan macam hari Ahad lepas tu………pening satu hari suntuk melayan peel mengada2 dia…………bebudak nie sebenarnyer pandai simpan dendam hati kan……….once kita marah dia……..rupa2nya dia akan ingat and balas balik……..so, pengajaran minggu ini…….JANGAN LEPASKAN KEMARAHAN ANDA PADA ANAK2 ANDA………..even marah pun……….pujuk hati kita…..and then HUG & KISS anak2 kita….

Let’s me story apa yg terjadi Ahad lepas………

From sabtu malam lagi anak dara tu berpeel mengada2…………..dah elok2 baring and tertido kat dpn tv……..biasalah kitaorg kan…….sambil tengok tv…sambil lepak2 bentang toto bagai……….lepas tengok dia dah ketiduran…….Zana pun angkat ler masuk bilik……elok jer badan dia landing atas tilam……dia bukak mata……….pastu, x mau lelap balik…..Zana nie dah kepenatan + mengantuk……laling hubby plak still kat hall layan tv lagi……..Batrice kalu dah bangun………start ler engine dia balik……….keluar masuk keluar masuk bilik x mau tido lagi……when kita dah penat………apa lagi……..Mama dia nie pun marah ler dia….. budak kecik tu plak….pantang …tinggi suara sikit……melalak cam kena pukul…….and then……….Zana buat x layan dia……..dia ngadu kat papa dia kat luar……….pastu x tahu ler pukul berapa 2 beranak tu tido

Pagi ahadnyer tu……Zana nie ngan semangat bangun pagi2 w/pun cuti……..menggoreng Nasi Goreng special utk anak dara tu………..dengan harapan dia nak makan coz’ Zana goreng asing2 utk dia punya and kami punya…….kemain ler dengan semangat waja kan…….. siap tiru resepi guna planta lagi……keh keh keh poyossss……………..and after sumer dah bangun dah mandi tu……semangat ler duduk kat meja nak b/fast sesama kan………..bukan selalu dpt b/fast sesama kat rumah ok…………tu yg semangat jadi luar biasa tu………..

Sekali tu………….langsung x terusik Nasi Goreng dia tu……….puas ler Zana suap……dia luah balik….bukan pedas pun….sebijik lada pun x letak……..just tumis bwg putih + bwg merah + ikan bilis…………tumis ngan planta………tu jerrr…….kecik hati mama ko tau Sayang………nak tambah sakit hati mama dia tu……….kita suap……pastu dia pi luah kat karpet hall plak………..udah ler mama dia dah menyapu, vacuum and mop lantai hall tu…………gerrrraaammmmmmm

And ……..dari pagi sampai ke tengahari tu…………mmg dia buat perangai lerrrr……….pastu sikit2 nak merajuk…..sikit2 nak menangis……..ajak mandi……..jerit2 x mau…….pastu guling2 nangis…….alih channel lain pun nak cebik2 ngan guling2 merajuk……….. tu belum lagi dia dok pelempang mama dia lagi tu…………DIA YG LEMPANG ok…………..mmg sangat2 menguji tahap kesabaran mama dia……………

Hik hik hik…………..mama dia nie pun satu………ngan anak pun boleh nak balas dendam gark……geram punya pasal………masa nak sidai kain kat luar……..Zana gi tutup pintu and biarkan dia sesorg kat dalam rumah……..meraung melalak mcm apa anak dara tu………….ada ler dlm 10 minit dia kat dlm……..giler keji kan peel mama dia………..pastu, x sampai hati………bukak2 pintu jerrr………x cukup kaki anak dara tu kejar mama dia……….at last….dua2 berjurai2 airmata……..opppsssss………..lupa plak nak bagi tahu……….pagi Ahad tu…….laling hubby masuk kebun………tu yg tinggal berdua jer ngan Batrice kat rumah …………

Dlm pukul 1.30 tu…………laling hubby balik…………..so, ngan tak masak nyer………….apa lagi alternative yang ada time perut lapar……….makan luar lerrrr…………….and kebetulan mmg dah plan awal nak keluar ke Pacific Mall pun………..nak tengok movie………and kebetulan jugak….ada friends yang otw nak balik kg menyinggah Kluang Station pekena kopi kluang & roti bakar…..so……..apa lagi………..cargas ler kami ke sana jugak……………..

Akhir kata dari Batrice : PEACE MAMA !

(Gambar2 adalah di snap ketika otw ke Kluang Mall ………….muka2 ceria yg sementara sahaja…….balik rumah dia buat peel balik….hu hu hu )