>Just a little update…..Zana di landa mood M.A.L.A.S……..

kaki dah ok……after di urut oleh laling hubby ngan penuh kasih sayang…..eceeehhh……bengkak dah surut…just sakit tu ada lagi lah…tp mild jerrrr………….

Semalam adalah hari yg sangat menguji tahap kesabaran Zana ngan little princess tu…….from sabtu malam lagi dia buat perangai…………sikit2 menangis, sikit2 merajuk….sikit2 nak marah……x tahu apa kena ……………ada jer yg dia buat nak kasi mama dia hati panas……….naik suara sikit, cebik muka………merajuk…and then menangis………teresak2 ok…………

Tengahari bawa keluar………..ok sikit ler after main2 kat playland @ Kluang Mall………but, bila balik rumah……….dia start balik…. x paham….. x paham……..sampai Zana rasa sedih sangat2…..apa salah and apa yg Mama dia dah buat sampai BATRICE merajuk dengan Me!

Inilah risiko bila little princess tu terlalu di manja kan oleh nenek dia……….yesss……….adalah sangat BERUNTUNG when anak2 di jaga oleh nenek mereka…. GOOD in side of kasih sayang, penjagaan and keperluan……….but, bila terlalu di manja oleh nenek……….it spoiled them………it happened to Batrice……….bukan ler Zana nak salahkan my MIL ……..but, it tak adil buat Zana …..it my opinion ok………..

When dengan nenek …….WHATEVER she do…….salah or betul…….nenek akan sokong……..kalau salah pun xde nak marah2 punya…………so……….SHE will think ……..apa yg dia buat semua BETUL……but, when dengan mama dia nie………salah tetap salah…..if betul……..yess….it BETUL…..so, when mama dia marah bila salah………BATRICE akan set dlm mind dia……NENEK lebih SAYANG dia berbanding MAMA………and……at the end………..Batrice tunjuk keras kepala dia bila dia x setuju dengan apa yg mama dia buat when dia salah………..bukan ler mean zana pukul dia bila dia salah…(it happened sometimes bila dah terlalu geram……..) ….tp selalunyer Zana just tegur say ITU X BOLEH Sayang ! or NO NO…don’t do that !….that all…….

One more thing…………Zana sangat risau ngan pemakanan dia……..now……….susu dah kurang……..kalu dulu sabtu ahad…….Batrice akan menyusu around 5 or 6 botol sehari …….200 ml every time…..but since Zana balik dari kursus di Penang bulan 5 hari tu…………dlm satu hari nak dpt 4 botol pun susah…..esp malam……….b4 that………sebelum tido adalah WAJIB dia minta susu and some times……….around pukul 2 or 3 ….she will kejut me minta susu……but now………balik dari rumah nenek dia around 7 or 8 pm……until kepagi dia x mau susu…….kalu buat pun……membazir jer…………dia memain dlm mulut………….betul2 buat Zana risau and geram……

Makan pun sama………….mmg susah nak bagi dia makan nasi dlm sehari…….sekali pun susah……jgn kata sepinggan…..sesuap pun boleh di kira lah…………..sometimes rasa kecewa sangat………..Zana penat2 masak utk bagi dia makan……….but she refuse…………sedih sangat2……

Entah lerrr………rasa macam nak hantar Batrice ker Nursery jerrr………….but…….x tahu ler laling hubby Zana tu setuju or not !

oppppss……..sorry ok……….teremo plak di pagi ISNIN nie…………..he he he….