>Pg nie…..kul 7.30 baru Zana terbangun………giler lewat………mlm charge h/phone………tu yg alarm x berbunyi tu…….adoiler…..kelam kelibut bersiap uol’s……..

Keluar rumah kul 8.00 ………..so…..korang paham2 ler kul baper plak nak sampai opis kan……..nak di tambah sedap cerita……..minyak kereta pun xde……….berserah jerlah….alang2 lambat tu………..pergi ler ngisi minyak dulu…….sat lagi kalu tawakkal bawak…….harus menolak plak tengah jalan kan…………….

Stesen pam minyak plak bukan 1 hala ngan jalan ke tempat kerja……….kena patah balik….dari rumah nak ke stesem pam minyak jer amik masa dekat 10 minit………….pastu nak kena patah balik lagi…………buang masa jer………….tp nak buat camner kan……..dari menolak……baik ler pusing jauh sikit………tp…..sempat gark ler sms Boss ckp masuk lewat sebab terlajak bangun……ngeh ngeh ngeh………..

Kalau dah lewat………..pikir nak pecut jer lah kan………..tp, camno nak pecut…….kalu dah lewat nie…….kenderaan makin byk ler kat jalan kan………..tak sempat nak speed……dah kena break……..break…….speed……break …….. speed……….nasib keta auto……..kena keta manual…….masak nak tukar gear sesajo……….tu belum lagi nak kira lori2 pasir…..trailer …….lori yg angkut kren lagi………mmg x dan ler…………….

Sampai simpang Rengam……..baru ler boleh pecut………..jalan dah clear……….sedap ler sikit kan ……..aman damai jer…………….x sedar diri betul erk………..lesen baru jer setahun ……dah berlagak cam berpuluh2 tahun……….tp yelah, bila jalan yg dah biasa kita lalu…….auto jika jadi cam expert jer………..nak cilok pun x ragu2……….cuba jalan yg kita jarang nak lalu………….keta depan jauh lagi pun, dok berdolak dalik nak potong ke idak…….nak ke tidak……..

Tepat kul 8.45 pagi…….sampai ler ke tempat mencari rezeki…….adoiler……..boss masuk dulu dari PA…….udah ler 1st day boss masuk lepas outstation……….apadaaaaaa…………

Hari nie half day……….bwk budak kecik tu ke klinik…………Boss I pun kejap jer masuk opis……lepas tu balik………x sihat…………tekanan darah rendah……..sian ler plak ngan boss I tu…….asyik x sihat jer now !!!