>

Citer hari khamis (21 Mei) lepas …………..after I habis jawab paper PTK…..we’ll x tahu nak ke mana…….pusing2 cari makan x jumpa yg berkenan kat tekak……giler cerewet kan…….ha ha ha…..sampai ke pantai klebang mencari makan………….niat tu nak pekena Cendol pulut & rojak kat tempat biasa we’ll pergi……sekali x buka lagi daaa…………sian laling hubby!!! at last, makan kat Mc D di Dataran Pahlawan………

Sambil makan, sambil melayan anak dara tu kat tempat permainan yg kecik cotet kat situ….jadiler….bukan ramai pun bebudak yg main kat situ……..so, anak dara tu buat cam rumah sendiri ler….

After lunch……..pusing2 kat dalam tu……gi survey jam tangan baru…tp xde yg berkenan……nak cari Guess or Espirit ler…x pun Bonia……..yelah, duit AKC dah masuk kan…..at least, kalu belikan barang utk diri sendiri…….berbaloi gark….tand kenang2an……..yg lelain tu sampingan2…….usaha survey jam tangan baru akan di teruskan next week di Johor…………ngeh ngeh ngeh………30 & 31st Mei nie kan Jom Heboh di Danga Bay……leh arrr cuci2 mata sekali ke sana nanti………

Penat dok pusing2…….layan plak duduk tepi water fountain kat dalam mall tu…sejuk jer…sambil melayan anak dara tu tengok ikan2 KAP yg besar2 alam kat dlm kolam tu……

ada ler dekat sejam lebih kat dalam tu………..laling hubby dah ajak balik….ha ha ha…dia mmg camtu…tempat2 shopping nie cam bagi migrain kat dia…….huuuaaaawaawaawaaaw…..jom nengok anak dara tu posing merajuk x mau balik sambil landing tepi kereta……….

Lepas kena pujuk baru ler nak masuk kereta……..tu pun kecoh nak bukak sendiri pintu tu…lantak lerr……lynkan jer lah….

Dalam kereta otw nak balik tu………dok start layan anak dara nie membebel…..now ! mulut dia makin cam bertih jagung uol’s…….ada jer soalan2 dari mulut dia……letih nak menjawab…….sambil dok membebel……..sambil mengunyak coklat kecik2 cam smarties tu……

Jom layan dia membebel ……….bising mcm mak nenek……..kedekut plak tu nak ngejek coklat dia tu…….dok byk dlm plastik ckp abis dah………….

http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fvp.video.google.com%2Fvideodownload%3Fversion%3D0%26secureurl%3DqAAAABjzXX0P2a8vxnDt-OvRPGD5FPs0D6rWjxAplNWJkfxy7e2vwsoMkWDSJgSJGmvVa1YSBhYJrdGPdBKkidD-20ekpSC0ap8Bm2LmIcsS1sC3gam-3Ik9RK_DS7vvuaECkA_ecFqQiIiKJowDJ-SoK59hRnfX4JAeRfPBWKVqOtfl1Laz5XQ-Q9xyA-gZgWDEqRz9plN00RdlZXlZepZHGQv9ZaIuOJgjN7VQb2cA6fLd%26sigh%3DB32-W9havx1CKj6cExFV4Y6Mhds%26begin%3D0%26len%3D86400000%26docid%3D0&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3Ddaeaa9508ba61250%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3D7S3MpRYQayTXRbUYc2Jvh2YWdAQ&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den

From Muar, I drive…..laling hubby dah x larat nak layan mata…………padan muka I……..udah ler ikut jalan dalam…………..cam blur2 jer drive thru jalan yg x biasa kita drive kan………I jadi cam budak baru belajar……..ha ha ha…….giler berhati2………meter keta x pernah nak jejak 100 …….cuba kalu gi kerja……..x pernah kurang 1oo plak……..tu beza drive di jalan yg kita biasa ngan jalan yg x biasa………nak2 ikut jalan lama……….kalu ikut highway tu boleh di maafkan ler…….

Sempat menyinggah ke Carrefour Batu Pahat……….memula ingat nak makan Beryani Power, tp restoran nyer tutup ler plak………so, terpaksa ler tahan tekak kan……….makan kat area Ayer Hitam pekena mee bandung power plak……..so, those yg lalu ayer hitam & nak rasa mee bandung power……..gi cari kedai makan cikgu ………..lupa ler plak………dah dekat2 ngan traffice lite tu…………kalu dari bp tu sebelah kiri lah kan…………mmg sedap ooooo………….

Kat Carrefour tu sempat ler melayan dia main menan yg masuk 50 sen tu………bebudak…..kalu nampak benda tu…….mmg x lepas peluang ler jawabnyer……….mama papa xde syiling pun……gigih menukar nak penuhi keinginan anak kan…………ha ha ha ha

~ suka bebenar buat muka mcm nie ~

We’ll sampai rumah bebetul pukul 8 lebih………letih giler……….esoknye kerja………adoiler……..betul2 x larat ……..ha ha ha…….tu yg Isnin (semalam) i bercuti….nak cover badan yg dah rasa penat sangat………..need rest………really!!!……..sometimes, kita nie need “REHAT” utk badan & otak kita kan…….w/pun hanya kerja mengadap komputer & kerenah orang……..tp cukup memenatkan berbanding kerja yg memerlukan kita keluarkan tenaga & peluh………….i prefer kerja mcm tu…..coz’ rasa cergas……..penat mmg penat…….tp sihat……nie, penat otak coz’ melayan kerenah org yg kekadang boleh buat kita stress tahap dewa !!!

Itu saja…….don’t forget to VOTE for Batrice utk Toddler Super Model Contest yaaaa !!!!

( ha ha ha………ampun, kelam kelibut story nie………mata dah ngantuk……..upload video jer makan berjam……..hu hu hu ………….)