>

Hari ke-3 merangkap hari terakhir berkursus……..sedih ler plak…….sebelah pagi still ada class lagi………pagi tu tajuk stress ……….and perbezaan antara lelaki & perempuan……….sempat gark ler sessi gedik santai sebelum class bermula………….

~ besarnyer AKU ….!!! ~

Nie antara xtvt pagi tu………ha ha ha ha…….kekonon kami nie syarikat perkapalan yg Pak Utih assign utk hasilkan kapal mengikut kemampuan syarikat kami……….company org lain untung, company kami rugi…………keh keh keh….mmg x leh berniaga ler gamaknyer………seronok plak main lipat2 kertas jadikan boat nie…………..teringat plak kan time muda2 belia dulu………now, muda lagi………tp dah x belia……………BELIA BENCI DADAH………tetiba jer……!!

~ muka2 x puas hati ngan pemeriksa boat kami……muka2 kerugian…~

~ my group members ………ada sorang lagi…..tukang ambil gambar ~

Yang nie beg sepanjang kursus……..sempoi jer……yg penting ada lambang penjara………purple kaler plak tu………kak aimi…….feveret kaler akak kan nie…………….! last year nyer bag comel sikit…….kaler merah…….pastu ada corak2 sikit……………tahun nie nak save budget agaknyer…

Ermm…..setiap kursus sure ada sijil kan……..itulah adalah WAJIB…….kalu tak, xde bukti lorr……..and yg dok dlm kotak putih berbunga seketul di atas tu……..cenderahati dari Pak Utih……terbalik kot daaaa…………tp kami pun ada gark ler bg cenderahati utk Pak Utih……..hasil craft penjara Penang………

Pak Utih act ada tulisan satu buku panduan suami isteri bertajuk SUAMI MEMIMPIN ISTERI MENGURUS. So……apa lagi……..tajuk jer dah cukup buat I teruja kan……….RM10 jer plak tu……mana nak dpt kat kedai……….penulis dah depan mata……….apa lagi…….tadah ler buku memasing mintak autograph yerk…………….itu yg mahal ooooooo

Aroun pukul 12.00 kursus pun tamat………..memasing berpusu2 naik ke bilik……..kemas apa yg patut……….tukar baju bagai………..sumer nak kena buat cepat2 coz’ pukul 1 paling lewat check out dari bilik…………..hari tu ramai datang nak stay kat hotel tu………tu yg terpaksa gegas2 check out tu………………

See………..dari satu beg tarik dah beranak jadi 2………..beg comel atas tu…………kena gark beli….nak ngisi jeruk yg di borong………kalu tak, camno nak bawak……….nak hand carry………x daya I nak ngusung kat airport tu…………pergi kursus pun beg boleh beranak erk…….tu kalu gi shopping tak tahu ler kembar berapa beg tu beranak……………..lagi2 kalu pergi LANGKAWI

Sebelum balik……….snap ler dulu gambar kenangan no bilik kan………ye betul………..nombor bilik I 325…………tp bukan seaview tau…hill view…hampeh jer……tarik2 langsir nampak keta jer kat jalan………tu bukan hill view…tp road view……kalu dpt bilik sea view……alangkah bestnya kan kan kan……………..tp, w/pun x dpt sea view……….tetap puas hati ngan bilik nie……..ngan hotel nie…….2 malam tido lena………..tp b4 tu…kena call laling hubby dulu ler……..baru ler bermakna tido malam kan…………..

Lepas semua ok………turun lobby…….pulang kunci bilik……….pastu sessi gedik santai kembali……..view sangat cantik di tepi pantai………..i likeeeeee

~ mak dara berposing ~

~ balik pokok kelapa pun jadi ler…~

~ wif kak Eila ~

~ wif Emma ~

~ Us ~

Pemandangan sekitar hotel……….wallah!!!

Dah puas gedik2 santai………..limo yg kami panggil pun sampai……..laga2 pipi sat…ngan geng2 lain…………jom jalan lagi…………sementara nak tunggu flight kami pukul 5.25 pm tu…….ronda2 penang dulu………we’ll panggil limo airport awal2………… pusing penang……….kalu dari hotel ke airport kena RM47……….tp sebab kami nak pusing2 dulu……….kena ler RM120………kongsi 4 org………boleh lah kan……….

1st destination……Queensbay Mall……….mak aiii………..besar yg amat Queensbay Mall nie……letih nak menapak satu mall………..masuk PDI sat……..pastu larik gi Arfa Batek ……….masuk plak Jusco……….turun ker Body Shop plak……….pastu terus cari pintu keluar………..lama2 kat dalam, harus sesat………tu pun dah lupa dah….bila masa turun bila masa naik………

Dari Queensbay Mall, pekena Laksa Penang plak………WALLAH, meletup ler………..lupa ler plak gerai tu kat area mana……….tp tak jauh ler dari Queensbay Mall tu………nak ke Laksa Jangus tu, jauh ler plak kata abg driver……..so, dpt yg dekat2 pun jadi ler………..memasing order laksa + Rojak Pasembor………makan sampai kenyang………….berpeluh uol’s………

Lepas makan……….terus lari ke airport…..time tu dah pukul 4.15 kot………..lega……..xde ler kempunan nak makan Laksa Penang kalu dah sampai johor kan……….apa! Nasi Kandaq? …….no no no…..tekak i tak leh terima Nasi Kandaq nie……….korang goda ler ngan apa cara sekalipun…..x layan tak…………tp kalu laling hubby I………..harus dia berumah tangga kat kedai Nasi Kandaq tu……..pencinta Ayam Madu ok………..fenin fenin…………I mmg x leh terima masakan berasaskan kari nie…………

Nak balik baru sibuk nak snap gambar Kapal Terbang……………jadi ler kan……dari xde……flight dari Penang to KLIA……..sgt pack……..penuh sepenuhnyer……..ngan org……ngan barang2 nyer…..sesak nafas……………nasib dari KLIA to SENAI ……x ramai…….still ada seat yg kosong…….bernafas ler sikit…………….

Excited sungguh anak dara I nengok gambar Kapal Terbang tu……..asyik nak nengok jer…….xpe sayang, next year………bulan 1 awak merasa ler naik Kapal Terbang yerk……..kita ke Kota Kinabalu…..yeyeyeaaahhhh !

Sampai2 airport Senai………..pengarang jantung dah menunggu kat kereta…….airport Senai sekarang tengah buat renovation kan………so, menapak ler sambil mengusung beg2 tu ke kereta…….laling hubby tak tunggu kat dalam………dia tunggu kat kereta jer………….bila nampak muka nie…………pergh…………terlerai rindu di hati…………