>Thanks korang bagi support……just nak merelease tension I jer……..dari dia beku kat dlm hati, dlm dada…….baik I luahkan sikit kan…….lega ler sikit ngan support korang sumer………thanks again……Insya Allah……..akan KU hadapi hidup ini dengan keredhaan hati ………..muuuaaahhhhh…….

Jom sambung perihal kursus di Penang hari ke-2 yerk kengkawan………biarkan lah mendung itu berlalu……coz’ hari dah makin panas nie………he he he he

Kita mulakan hari ke-2 ngan gambar tuan punya blog kan…….mestilah kan….nak gark enterprame……kata tuan punya blog……..jaja muka itu biasalah kan…….tengok arrr muka excited nak memulakan hari berkursus yg ke-2……….di sebabkan hari itu adalah hari Khamis……hari Batek…….maka I pun berbatek gark….tp batek murah ler………I mix & match chiffon hitam ngan kain corak batek hitam kuning…….meriah gitewwww………..masuk bakul angkat sendiri nampak!….lantak……….xde org nak puji…….puji diri sendiri pun jadilerr…………..

Hari ke-2 baru ler merasa b/fast kat hotel kan……….keji ok…….tp, kuew teow goreng dia sedapp ooo…….rugi amik sikit jer………sambal udang dia pun……..perghhh…..bisa buat daku bercinta ngan mr. T ………..ha ha ha h…..PANG sekali baru tau………..makanan kat hotel nie x byk choice sangat………tp sedap………..every time gi makan kat cafe…….sure i sebat buah2an ngan thousand island dia…….nikmat hingga ke usus kecik ko………..merepek lagi ……………

Cam biasa arrr kan…….mana2 kursus pun start kul 8.30 ……lepas mentekedarah…….x reti2 masuk dewan ker………….rutin lah kan kalu gi kursus……………

2nd day nie……..I di lantik jadi group leader……..kelakar kan……..boleh ler……….bukan nak buat apa pun……….lepas Pak Utih bagi kertas kerja pada setiap group……….and bila kertas kerja dah siap…….kena present………dah nama pun group leader……..harus ler I yg present kan…….wah giteww….datang ler darah gemuruh I………..bila ler nak baik penyakit nie…………pegang mic pun ketar2 ………….layan kan jer lah yerk……………

Jgn plak pelik nengok kertas kerja kitaorg erk……..group I dpt tajuk about pelan rumah idaman…….apa lagi…….memasing keluar idea kelentong arrr……..projek juta2………tukang kelentong plak bini kontraktor………….sumer kuar………..janji Pak Utih kata POWER………

Kelas dgn Pak Utih nie……..mmg x abis2 ngan kuiz……ngan kerja kumpulan……ngan xtvt yg membuat kita berpikir……mcm2 xtvt ada……..seronok layan…………… xtvt melukis pun ada hah….! xde maknanyer…….tu xtvt menajamkan minda sebenarnyer……….sorang kasi instruction belakang tabir…….yg lelain ikut ……..hasilnya……….tadaaaaa……….

Pukul 1 lunch time……….lepas lunch…….naik bilik……..sempat tukar baju plak ……….. ngengadakan……..ha ha ha……….petang nyer ada sessi bergambar sebenarnya……..and ada class grooming………tu yg ngengada tukar baju tu………..sementara nak tunggu yg lelain turun ke lobby…..sempat ler pose gedik kat lobby tu ngan kengkawan yg ada………….blogger tegar yg dah x tegar sangat nie harus ler pose lebih……..jaja muka lebih2 sikit……….senang org kenal nanti kan……..ha ha ha …………merepek lagi daaaaa………………

~ Wanie ……..PA Bhg Vokasional & Industri IPPM …..Boss dia sekarang Boss Zana b4 Tn. Jamal. My 1st Boss ~

Sessi bergambar beramai2……..tukang ambil gambarnyer plak pekerja hotel …….sungguh ler x professional kan……..ha ha ha………….tahun nie naper ler urusetia tak uruskan photographer pro amik gambar reramai nie…………

Lepas sessi pose gedik………class petang tu di ambil alih oleh Pn. Natty………mama kepada 5 org anak…….berumur 37 tahun……..tp ……..slim kalahkan anak dara………gilerrr arr………terpegun I nengok dia uol’s…………x caya…………..

Pn. Natty handle class grooming………..mcm2 dia ajar……….cara nak duduk, cara nak berjalan, cara nak berdiri………..cara nak kilatkan kuku pun dia ajar……keh keh keh….itu I tahu ler….tp ada gark PA2 yg lain x tahu…………..cuma x sempat nak sessi bersolek jer…..yg asas2 dia ajer ler……..camner nak match kan kaler baju ngan warna kita………….oooo baru sekarang I tahu yg I nie suit ngan baju kaler cold & warm……..means……dua2 kaler i boleh masuk…………ada sesetengah org tu………sesuai ngan kaler cold jer………ada tu sesuai ngan kaler warm jer……..tp mcm I, dua2 kaler pun boleh masuk…………

~ duduk harus silang kaki……..baru ler nampak sopan santun gitewww ~

~ jadi pembantu lagi….~

~ sessi kilatkan kuku plak ~

~ asah dik jangan x asah ~

~ yang nie bukan PA ok……..nie penyelaras Kursus. Tn. Hj. Azhar ~

~ Mine ~

~ ha ha ha…….kemain gosok Abg Shah yerk…..gosok bang jgn x gosok……balik practice utk Wife plak yerk ~

Meh tengok name tag I………penuh ngan bling2 uol’s……….sama aktif sama participate ngan baik …….sapa yg datang awal ke class……..dpt ler bintang2 kejayaan dari Pak Utih……..naik penuh hah name tag I ngan bintang2 kejayaan dari Pak Utih…………..bintang besar tu coz’ jadi Group Leader…………..

Petang nyer ………1/2 dari kami ke jalan chorasta…………betul ke erk eja tu………….bantai jer lah…mana2 org penang………..tolong betulkan erk…………pi sana memborong jeruk………..va va va……..dekat 4 kg i borong jeruk………..tp pesanan dari member2 opis ler…………

Malamnyer plak………we’ll ke Nite Market kat Batu Feringgi plak………….larat x larat je rlah nak berjalan……….tu pun x abis pusing………..ada 2 jam jer nak pusing2………..I pun x membeli apa2 kat Nite Market tu ……….just belikan 2 pasang baju utk Batrice buat basahan………..pening plak nengok byk sangat barang …………….menakutkan gark kat sini……coz’ ramai sesangat orang kan………kitaorg dah di pesan awal2 agar jaga h/bag memasing coz’ kat situ ramai penyeluk saku…….

to be continued ……………………..