>

Rabu…..flight from Senai pukul 8.20 am……..kul 6.30 dah gerak dari Kluang……terpaksa ler kejut Batrice bangun gark….sian plak dia……….mama dia nak gi Kursus, ngan dia2 kena bangun pagi………tp…bangun jer…pastu masuk kereta………pekena susu sebotol, sambung tido balik sampai ler ke Senai………….I sampai Senai around 7.50 am camtu ler………..saing ngan PA Penjara Kluang and Penjara JB…….kak Eila & Kak Shikin…………….

Laling Hubby hantar sampai area parking jer………kesian ngan Princess tu……xpe lah, lagipun I dah biasa berdikari tarik beg sesorang………x jadi hal lah………….

Kak Eila dah tunggu kat area Marrybrown……..dah siap order b/fast lagi……….Kak Shikin plak tersangkut kat jammed area Skudai coz’ pepagi JPJ buat operasi……..poyo…….nyusahkan jer org nak masuk opis…….pepagi dah cari salah org………kalu iyer pun nak buat kerja…….buat ler time tengahari ker………time org balik kerja ker…….nie tak, pepagi org dok sibuk nak kejar punch card, time tu ler dia nak buat operasi gark…………hu hu hu………tetiba plak kan

This is my 1st experience naik flight…………korang jgn ler gelak erk…….nak buat camno……xde rezeki nak naik flight kan……..nasib ler kerja gomen……….dpt gark ler merasa naik flight kalu kursus jauh2 sikit cam ke Penang nie……….kalu harap duit sendiri, ntah ler ……..bila agaknyer merasa kan……….

So……………perasaan adalah dub dab dub dab………..hu hu hu………darah gemuruh I pun menyerang ler…………

lagi 10 minit nak berlepas baru ler we’ll ambil boarding pass……..hu hu hu……mcm2 rasa ada…..time tu ler nak terkencing, nak terberak…….yelah, kalu darah gemurah dah sampai……..sumer ada rasa………….masuk dlm flight, mcm2 I baca…………dpt duduk seat tengah…….I terlupa nak booked seat tepi tingkap…….gara2 excited nak naik kapal terbang…..hu hu hu, xpe………next time I akan pastikan I booked seat tepi tingkap……..baru ler luas pemandangan mata kan……..xde ler dok sibuk nak tengok steward and stewardess jer……..ha ha ha…………..

Walaupun duduk tengah…………gatal gark tangan tu nak snap pemandangan dari atas kan………uiissh……setelah 27 tahun hidup di bumi Allah………inilah 1st time tengok pemandangan dari udara……….harus ler jakun kan…………….ha ha ha……….ayat gedik………PANG sekali ……..hik hik hik……….pada korang yg dah biasa naik kapal terbang tu……..abaikan ler ayat “kejakunan” I tu yerk…………harap faham perasaan 1st time dpt naik kapal terbang……….so, tahap kejakunan mmg tinggi di situ…….setinggi berada di langit biru…….eceeheceehhhh

Apa yg I rasa ………..mmm……….xde ler lain sgt rasa naik kapal terbang nie kan………bila dah stabil kat atas tu……..rasa cam duduk dlm bas jer…………cuma masa dia nak naik tu……………I rasa cam jantung tertinggal kat bawah………..time dia turun plak………..I rasa jantung I yg turun dulu………….huuuwaaaaawaaa……..kelakar errr……..kata lah apa nak kata pun…….i redha……tp as blogger…………..harus ler maintain cun kan………hik hik hik

~ me & Kak Shikin ~

~ me & kak Eila ( PA lama my boss) ~

~ asyik mashuk I dengar penerangan steward nie……..he he he…..~

We’ll transit di KLIA about 1 hour…….and then sambung flight ke Penang………and arrived at 11.20 am………he he he………pukul 12 dah sampai hotel……..lepas check in ………keluar balik cari makan………lapar oooo………..b/fast and lunch sendiri…………geng2 dari ibu pejabat tak sampai lagi……….so…….kena ler kitaorg keluar cari lunch sendiri…………..pergi shopping mall terdekat…….ISLAND PLAZA………….kebuluran……..yg ada cuma KFC……..KFC pun KFC ler………janji perut tak buat konsert lagu keroncong udah ler………….sempat lagi cuci2 mata kat Metrojaya………..masuk Bossini…………terbeli 2 helai blouse………nasib ada sale………..he he he……..perempuan tetap perempuan…………

Pukul 3.15 group dari Ibu pejabat pun sampai………so………..briefeing pun start…………kursus pun start………….sgt seronok kursus nie……….penceramah adalah Pak Utih…..very d mesra and sporting…………sepanjang 3 hari berkursus nie………mmg x sempat nak rasa mengantuk ler………ada jer yg pak Utih bebelkan………….tajuk kursus 360 darjah kesetiausahaan………bukan sahaja merangkumi hal2 berkaitan di pejabat……..tp mencakupi hal2 perhubungan suami isteri di rumah jugak…….complete package to be a good PA and a good WIFE……..he he he

~ the power of PAK UTIH ~

~ my group ~

~ group bebudak sabah sarawak ~

~ our kertas kerja ~

~ muka berlengas x berbedak dok tersenyum sumbing dgr penerangan dari Pak Utih ~

Petang tu class about…………kelemahan dah kekuatan diri…………jom layan apa kata Pak Uteh ngan markah yang I dpt dari kuiz Pak Utih……….adakah I mmg boleh jadi PA atau sebaliknyer….he he he……..best ooo………..setiap org Pak Utih rungkaikan kelemahan dan kekuatan diri …………….

Korang nengok muka bercahaya2 I………..he he he……terserlah taring mahal I tau………..he he he

Sambung nanti yerk day 2 at Penang……………chow !!!!

http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fvp.video.google.com%2Fvideodownload%3Fversion%3D0%26secureurl%3DqAAAAHZQAKfu6jF-JfdYz_38Vlh2PHEYotV4PwmzjnyhMII0gfhqZGP_sVySSQ4gGK2HvIrP3HXQ4sQLhGmT1koYqlV4lULbpCuldMRXufOkqi1HvhiKl8drv2ZsG-1vr1AaOqaLc5e0GuwSzcL5ovxqGwjkPq7zJCsahAt-ZBlpIOy1McDU15sUaDu074rKxNhFQUXEF1fKh9BlgfMSbt6NFh0Flsil2oGAztBAzZ6-YIJg%26sigh%3DhO-HrJKZcR-AMRjolbBzVx47Y-M%26begin%3D0%26len%3D86400000%26docid%3D0&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3Dc532f36c7bde15eb%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3DJKv52GYnDy7sPLfSXX-2CCb86PQ&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den