>Ari tu kak mimi a.k.a Mama Farhan ada published entry pasal Nasi Durian kan……..

I x pernah try lagi…….and ……..x pernah jumpa lagi…….tapi nengok entry kak mimi tu……cam creamy jer kan nasi di gaul ngan durian tu………..

Dlm family zana esp sebelah my mum pun ada menu rahsia……..My mum tu org banjar yerk puan2 sekalian…………menu nie menu turun temurun dari arwah atuk Zana belah my mum…..kami dulu org susah, so kiranyer boleh ler kalu nak anggap menu nie, menu org xde duit………menu org malas………….hu hu hu…….tp sedappp………di tekak kami ler…….

Maybe ada antara korang yg pernah jumpa nasi makan ngan air kopi kan……tp dlm keluarga kami plak……….nasi makan ngan air teh………sedap ooooo………lagi syurga jika nak dibandingkan dengan berlaukkan ayam goreng……………

Cara2nya :-

Sediakan sepinggan nasi putih

curah air teh suam2 plak……air teh tu korang jangan ler buat manis2………agak2 manis2 buah tu dah ok dah………tp I lagi suka kalu air teh tu panas…….lagi syorgaaaaa

Nak lagi syorgaaa………goreng plak ikan kering kapak……nie yg paling best ler……..kalu ikan kering sepat pun ok gark………pastu bubuh kicap manis Jalen sikit buat tambah perisa

Lepas tu………tak reti2 masuk mulut……..shedaaapppppp…………….kalu I ler, lauk cam nie leh tambah berkali2………nie nyer rasa……manis2 masin gitewww……hasil gabungan air teh & ikan kering………..pergh…………….dan2 tekak nie rasa nak makan menu istimewa nie…………