>

Last weekend…..we’ll balik Tenggaroh…….my mum buat Yasinan di rumah…….kat sini, every month akan ada majlis membaca yasin mengikut giliran……..this month, my mum ambil ….sambil2 tu sekali kan dgn kenduri arwah buat my atuk…………..

Kalu kat Tenggaroh nie……apa2 majlis……..gotong royong masak mmg happening banget……jiran2 sumer turun menolong……..mmg kecoh……..mcm2 ragam keluar……mana yg melatah……asyik kena usik jer lah ngan yg lelain…………

Bila ada kenduri kendara nie……mmg I seronok…..coz’ makcik2 belah my mum akan kumpul reramai………w/pun datangnyer balik hari jer……..tu pun dah cukup meriah dah…..lebih borak dari menolong…….keh keh keh….org blok ada………so, serah ler tugas2 memasak, memotong, mencincang kat org blok ye tak……………lagi satu yg best……..bila kumpul ngan pakcik2 makcik2 i nie…………diaorg nie sumer sporting ngan anak2 buah…….leh masuk kepala ler kalu borak tu…….tu yg I suka tu………..

** makcik2 ku yg sporting….cik besah, mak ucu, cik ros **

** ntah apa yg diaorg gossipkan tu…..bukan leh caya tu……..**

**siap ada sessi massage ala2 di spa **

** adik beradik my mum……sumer sekali 13 org…..tp, total yg berkumpul hari tu cuma 8 org…….**

{(my mum, cik besah, cik ana, mak ucu, cik ros, cik sal)}
{duduk bawah : cik jemah (wife pak ngah), pak ngah & cik sairi (adik lain mak)}
cik senan x masuk dlm gambar…..
another 5 org ialah cik aman, cik hamdan, cik itab, pak long & haris x dpt datang…….kalu tak lagi ler meriah…………

This time, my mum masak lauk2 biasa jer………utk makan, sambal goreng jawa, udang masak lemak nenas, pecal & ayam goreng KFC. Utk bungkus di bawa balik plak, ayam masak merah & sayur nangka masak lemak………yummy yummylicious…………….

Around pukul 2 ………org2 blok dah start datang……….giler ramai ler plak this time…..almost 100++ org yg datang……my mum jemput 4 blok sekali……….

errrmmmmmm …………. anak dara I mana?

.
.
.
.
.
.
.

ramai kawan……dia pun lupa diri lerr……….udah ler sepupu2 I yg kecik2 tu sumer nyer lelaki…….Batrice sorang pompuan…….dia pun ngikut lasak main apa yg pakcik2 dia main………dari pagi bwk ke petang ……..x reti penat………..tido pun x…………makan & susu jgn citer ler……….sumer dia lupa……………..

1) Buli abg2 dia ……….buaikan dia…………..

2) Lepas mandi balik, tukar baju bagai. Dia main pasir plak………..kat kluang, x jumpa pasir kan sayangkan…………

3) Nengok arrr…………mana ada abg2 dia……..ada ler dia kat situ…………..

** nak main pedang2 ngan Abg Arif plak – anak bongsu my mak ucu **

** muka x puashati kena jerit ngan mama dia…….**

Suke banget ngan muka budak nakal nie………..kemain lagi buat muka bila mama dia suruh pose…….

Ha ha ha………..muka ngantuk, penat tp sayang nak lepaskan saat riang gembira ngan abg2 dia tu……..tengah mengunyah ayam goreng ……………….

Dah kepenatan, kepanasan…………dia mintak landing lagi kat buaian…….mmg takde tempat lain ler yg jadi feveret dia kalu balik umah mak tok nie……..buaian nie jadi hak milik dia sorang…….yg lelain harus jadi tukang tengok saja……….

About……….pukul 7 …….sumer makcik pakcik…..dah gerak balik……….rumah dah kosong…..dah xde bising2,xde happening bagai lagi……….time tu ler si kecik tu baru boleh lelap mata……..tu pun lepas mengamuk sakan kepenatan…………….

Dah abis daaa……….muntah darah ler korang bc entry panjang berjela2 nie erk………I malas nak buat part by part………..korang layan jer lah….. ta ta ta……..me dah ngantuk nie……….edit entry nie dari pukul 9 sampai kul 12 hah!……..giler lembap nak upload photo………tp at least berkat kesabaran tahap ke 8…………siap gark ler entry panjang berjela nie………..