>2nd day – keluar rumah kul 10.30 pg. B/fast siap2 kat umah Yan. Hari nie plan nak jelajah tempat2 yg menarik sajork……….he he he

GALERIA PERDANA – Tiket masuk RM5 utk dewasa and kanak2 RM2. Sapa2 yg bwk camera diaorg charge RM2. Macam2 ada dlm nie……mmg puas ler kalu nak menelek satu2 barang2 yg ada dlm nie………jwbnyer sampai ke petang ler tak kuar2……….act, mana yg tak pernah masuk sini, GALERIA PERDANA nie menempatkan semua cenderamata yg Dr. Tun & Dr. Hasmah terima, gambar2 lama, kereta yg pernah di gunakan, and replika rumah Dr. Tun dulu. Jubah time dia study pun ada pamer kan sini tau. Nie 2nd time i masuk …….tp tu pun x puas lagi……. we’ll kat sini almost 2 jam.

** kagum beb ngan senibina ceiling bangunan nie **

NUSANTARA MAJU – kalau2 nak shopping minyak gamat……mmg meriah ler kat sini. Mcm2 produk gamat ada. Kedai merangkap kilang gamat nie terletak on d way nak ke pantai chenang. We’ll keluar keta jer bau gamat dah semerbak ……..

Lepas shopping @ Nusantara Maju tu ……. gerak ke pantai chenang. Nak isi perut…..dah lapar ooooo ……… singgah makan kat rest depan D’ Rasa chalet ………lunch tengahari tu memasing ambil ikan bakar, daging bakar & sotong bakar cicah air asam ……. meletup beb !!! murah pun murah.

UNDERWATER WORLD – Tiket dewasa RM26. Kanak2 x sure ler ……….. best masuk sini. Ala2 cam Aquaria kat KLCC tp sini lagi best & lagi besar. Time kami masuk tu, diaorg tengah buat show dgn ular, anjing laut & penguin. Kelakar jer ……. memasing statik kat tempat memasing nengok show tu esp show anjing laut. Cam paham jer binatang tu ngan arahan petugas tu. Pastu …… kami masuk plak @ area marine ………… lagi best coz’ time tu time diaorg bagi makan ……so, dpt tengok petugas tu bagi ikan2 dlm tangki besar tu makan. Berlumba2 ikan tu rebut makanan. Berani seh dia main2 ngan jerung dlm tu ……..kat situ ada 3D theatre…tp kami tak masuk. Dah dekat kul 4 ………so, mmg tak sempat ler coz’ nak kejarkan satu tempat lagi b4 balik umah. Anak dara i tu “hidup” ler dia nengok “pish” tu sumer ……..lari sana lari sini …..Aquaria KLCC rugi coz’ time tu dia still takut lagi…asyik dok melalak dlm Aquaria tu. Now, i plak rasa nak melalak coz’ tak larat nak layan dia.

Antara spesies marine yg i snap ……….. and my feveret pic yg 1st tu …….2 @ 3 kali gark ler nak snap coz’ benda tu bergerak2.

show anjing laut yg best giler ……… rasa cam nak bwk balik jer angin laut tu……..

Gelagat anak dara i @ dlm tu ……

CABLE CAR – Tiket RM18 utk dewasa ………yg kanak2 pun i tak sure …….ampun. Masya Allah, ramainyer umat manusia. Tp coz’ kami dah beli tiket siap2 ……… so, xde ler bersesak2 beratur beli tiket. Sampai sini dah kul 5 pm. Naik atas ……….ramai lagi yg tengah beratur tunggu turn naik train. Nasib ler cepat jer ……. so, kejap jer dah sampai giliran we’ll. B4 tu, sempat ler belikan Batrice topi baru …….. murah2 ajer , RM10. Kalu korang nak tahu, naik atas tu x leh bwk botol air yerk. Kami yg dok kepanasan & kepenatan nie, sampai2 jer cari mineral water , kekdahnyer nak menyantap air dlm train ler ……… tetapi hampeh ……. keh keh keh, air kena tinggal kat bawah . Nasib i nyer beg besar kan, so boleh ler seludup air dlm beg …….yg lelain dpt nengok jer ler i laki bini teguk air ………. giler, sana panas ok !!!!! …… lupa nak habaq, perjalanan train tu ambil masa cuma 10 minit jer nak sampai ke puncak ……..tp buat yg ala2 gayat ngan tempat tinggi cam i nie………10 minit tu cam 10 jam ok !

Aksi anak dara tu ………..psssttt ……..x leh pijak rumput ler Batrice oit!!!

Amacam, cun tak hat baru i? ………keh keh keh ………. jacket tu pun jacket baru ok !!! lalalalalalalaaaa……..

Pemandangan biasa yerk ……..giler ramai umat manusia beratur.

while waiting for our turn ………. makin petang makin ramai plak yg naik.

Lepas nie turn kami plak ……jeng jeng jeng …………

In our train ……..max 6 org satu train …….but kami berlima …….tp berlima pun sumer kira cam kenderaaan berat ler ……x caya ……..meh nengok sapa2 jer dlm train kami nie …..

** us **

** Amy & Co **

** Badut **

Kami di puncak ………sejuk + gayat + cun + seronok + penat = marveles !!!!

** Ashraf & Kak Murni – other train **

We’ll turun dlm pukul 6 pm ………kalu wait until 6.30 or 7.00 sure leh nengok sunset …… mesti cun ……..tp memasing dah tak larat nak stay kat atas tu lelama dah. Ngan nak layan kerenah anak lagi ……. dgn org yg makin ramai ………he he he, tp terkilan gark sebenarnyer.

Sampai2 umah memasing dah kepenatan…….anak2 dah ketiduran. Apa lagi mandi2 …… lepas sampai kul 8 lebih. Pastu gi pekan Kuah, shopping apa yg tak sempat shopping semalam. Hari nie, i beli batek lagi & beg trolley besar tu……..mana muat beg dah ……..kena ler tambah beg utk isi hasil shoppingan kan …………malam tu, jumpa Cadbury Snack ……….sedapnyer ……..dua pack i rembat ……..coz’ malam semalamnyer tak jumpa ………he he he. Lepas mengabiskan duit, gi isi perut plak ………. cadang nak makan kat area Pantai Cenang ………tp Batrisya anak Amy dah mengamuk sakan ……so, just makan kat area2 pekan Kuah jer. Kali nie x sedap …….. so, kot2 nanti uol pergi Langkawi ……..jumpa Restoran Thai BBQ …….x yah ler berhajat nak makan kat situ yerk ……..udah ler tak sedap ……..mahal plak tu.

(*** muntah darah ler korang nengok gambar2 hari ke-2 nie yerk ……..sorry, ada yg i letak caption, ada yg tak ….. mana yg tak tu, korang imagine sendiri lah yerk……..)