>la la la…

pepagi masuk umah i nie…
bc comment2 entry semalam…i senyum sorang2 ok…
he he he….sumer x betul…..
tp…..last 2 comment tu betul ler plak…
aiyoookkk sue……ko dah pecah lobang ler…mana ko tahu erk…..
oli bagi tahu erk?…..

ya betul……tekaan sue 100% betul maarr………tp bukan setakat jumpa oli sajorkkk….
kami pergi zoo melaka ok……………..he he he..jgn gelak jgn gelak……….
yelah……….i ada anak kecik kan……..so, tempat2 camnie mmg favourite bawak bebudak ok……..
betul tak sue……………………..ko pun last week baru balik dari zoo melaka kan kan kan………………

so, korang layan jer lah erk gambar2 kat zoo melaka tu..zana tak amik byk gambar2 binatang kat situ………..batery camera kong ler……..asyik lupa nak cas jer bila gi jejalan tu……….rasa nak dush dush kat diri sendiri ok………………………

gambar bukti yg i mmg gi sana………………

besar ok zoo nie…..x larat nak jalan………memula kami naik train jer……….ho ho ho, nak harap zana pusing satu zoo tu sambil jalan ngan batrice….NO NO NO………jgn harap ok………mana nak kejar dia lagi……..oh TIDAK…………. lepas survey2 tempat @ kandang mana yg best baru ler kami jalan kaki …………tp tu pun rasa dah semput…………masuk mini safari, tengok kat area kuda sat……….tgk zirafah……..tgk burung………..lepas tu, jom Papa………kuar……..he he he……….

Mesti ada yg terpikir2 Batrice ok ker nengok binatang2 tu?

……..takut tak dia?

…….nangis tak dia?

…….senang tak nak handle dia………?

so……..jawapan bagi soalan2 di atas ialah TIDAK………..

dia tak takut langsung nengok binatang2 kat situ………….setiap kandang yg dia lalu…..harus tersekat sampai 10 minit ok………beria2 panggil…..beria2 nengok……pastu mulut bising coh ceh coh ceh…..ntah apa2………..tp yg kelakar………sumer dia sebut “ajah” …..zirafah pun “ajah”……..kuda pun “ajah” sib baik burung dia tahu “uyung” and fish dia tahu “pish”……kalu sumer2 dia bantai panggil “ajah” ………….haruuuuuuuuuuuuuu

dia tak nangis langsung………….kami siap nengok elephant show lagi……excited giler budak kecik tu jerit2 panggil gajah sambil tiru gajah tu joget…………..bising oooooooooooo mulut dia……….

sgt susah nak handle dia ok……………masa masuk mini safari tu…….siap nak terjun turun nengok binatang kat bawah2 tu………..siap nak usik2 burung unta yg dok melanggut pandang dia……..pastu main lari2……..waaa………mama & papa dia dah semput dah………..

pastu kat situ kan ada park……….dia sudah nampak…….tp mama dia nie x larat oooo nak layan dia main kat situ……ada plak berumahtangga kat park tu kan…….so, kitaorg jalan laju2 bila lalu situ………siap tunjuk burung tunjuk fish kat batrice x mau dia nampak………….he he he

tp mmg syok ler bw dia skang…….dulu masa bw pergi aquaria….dia takut nengok fish….siap nangis2, peluk kuat2 bagai kat zana…….skang, siap lari2……….x mau dukung……….jalan cam org besar..sana sini…………mmg seronok bila bw bila dia dah paham nie…….so, next time boleh ler bw jejalan kat zoo lagi………maybe nak ke zoo johor plak…..coz’ zoo johor kecik sikit……..so, kalu jalan pusing pun xde ler penat sangat kan…………….

jom layan piccas2 kami gedik2 kat zoo melaka yerk………………………

sessi isi perut dulu kat A&W Zoo Melaka……sedap erk burger dia…fun fries dia pun sedap………

antara binatang2 yg sempat zana snap…….nak snap semua tak larat ler wei…….korang pun dah kenal dah sumer2 binatang kat dalam tu kan……..tp yg paling best tengok show 3 ekor gajah nie……comel ler aii….dia nyanyi2…..dia joget2…siap gajah melukis ok…….xde ler lukis cantik2 pun……just coret2 kaler2 bagai2…..tu ajer………..tp mmg best arrr…..and batrice pun sgt enjoy….boleh dengar suara dia riuh sebut “ajah” “ajah” tu………..

lawak ler kan……..nie act pintu nak masuk mini safari…..dia kat ruang tengah2 tu…………idea papa dia ler nie……….agak2 korang ler………kalu ada species cam nie yg korang jumpa……..apa korang nak buat……..kalu zana ler, abis spesies nie zana gomol pastu bawak balik he he he

itu sajork citer2 di Zoo Melaka……….lepas zoo melaka kami ada misi yg paling special…….nak tahu apa dia………..tunggu next entry k…