>

(nota gambar : a few hour lepas di lahirkan di Hospital Kluang)

Petang jumaat, balik kerja….dlm sakit2 perut tu……..sempat lagi aku singgah umah kak hawa…..nak melawat baby yg baru lahir tu……….hik hik hik……..yelah, takut tak sempat plak nak nengok kan…coz’ hari isnin @ selasa kak hawa dah nak balik kelantan………..

Ala tomeynyer baby kak hawa nie…….gurl tau…..rasa cam nak cubit2 jer pipi dia yg terlebih2 tu….dah ler putih melepak…..maunyer tak…mama & papa dia pun putih…mau ler anak nyer pun putih………act, nie 2nd baby kak hawa…..yg 1st dah dua tahun lebih kot……..nama Hawa Nadhirah..yg nie plak …jeng jeng jeng………HAWA NUR DINI…sedapkan………dia mmg pakat letak nama HAWA kat depan coz’ nak gark ler si mama numpang nama coz’ nama papa dah mmg wajib letak kat belakang kan……………

Dini lahir on 29hb Ogos ari tu…..lagi 2 hari jer nak sambut merdeka……..kalu 31st ogos kan best….terus jadi anak merdeka……..takpelah, on 29 pun dah kira anak merdeka jugakkan………yg nie pun c-zer coz’ baby dah berak dlm perut……cian kak hawa, yg 1st dulu pun c-zer jugak….takpelah kak, ada rezeki no.3 nanti normal ok………………….

Yang zana geram tu……..mulut dia comel yg amat……….ntah sama dia ngikut….coz’ rasanyer mama & papa dia takde ler comel mulut cam dini………ikut auntie zana erk (sesuka ati aku jerrr……)……..tulah kak, ko time pregnant asyik nak gaduh jer ngan aku………..tp gaduh2 manja jer ..kan kan kan……….

so lepas nie, ko cuti panjang kan……………aku nak ko naik badan nak slim melim ok…………ko kan ratu kebaya kat opis nie……….chayok chayok chayok kak hawa……….nanti kita test…….sapa yg paling slim k…………….aku nak diet giler2 arrr…..nak lawan ko…….

(nota gambar : dah kat umah dah…….)

Gambar kat atas nie plak…….xde kena mengena ngan DINI ok……….nie anak dara aku sejam lepas di lahirkan……….kembang semacam jer………………….tp act, kecik jer…..kuarpun baru 2.6kg jer……kalu nak di bandingkan ngan Dini ygn 3.4kg tu………….kurang 0.8kg oooooo….alahai anak omak………..!!!

Tetiba rasa cam nak ngandunglah plak………….tolon tolon tolon!!!!!!!

Advertisements