>

3 malam kami stay at Trisya Homestay. Homestay nie terletak di area Losong. Berdekatan dengan pasar Cabang Tiga.  Tak silap ada 14 bilik semuanya.  Banglo dua tingkat…..para lelaki sumer bilik atas. 5 bilik semuanya…….then kontinjen perempuan kat bilik bawah…. 1 rumah 1 bilik..coz’ dlm rumah tu ada 3 bilik…tp kami guna 1 bilik jer….total utk 6 bilik nie RM1000. Murah kan….bukan RM1000 utk 1 malam yerk….tp rm1000 tu untuk 3 malam tersebut.

 

Setiap rumah…complete dengan tv. Astro ok…free Wifi. Mesin basuh, peti sejuk, rice cooker and cerek untuk masak air….complete lerrrr.

and…..setiap bilik ada aircond yerk.  1 bilik 1 katil queen….tp ada additional tilam queen size.  So…kami berlima stay 1 bilik…and coz’ sepanjang 3 hari tu kami jer yang duduk rumah tu…….so, ada gark ler yang tido kat hall….coz’ tak kongsi ngan orang luar yang lain kan…….

Bilik a bit kecik…..tp cukup selesa.

Nie area dapur k.  Complete…….sepanjang 3 malam 3 hari tu….hari2 kami basuh baju ko….ha ha ha ha…..so, takde baju kotor yang terkumpul…kejap2 basuh, kejap2 basuh…..pepagi breakfast manggi and roti bakar….coz’ malas nak keluar awal2 cari breakfast.

So,kot2 ada yang cari percutian budget…boleh ler contact no yang ada kat signboard tu yerk….rasanya 1 mlam harga 1 bilik nie around rm70 kot.  ada gark yang besar sikit…around rm90.  Just buat pilihan jer…..

Dekat ngan maidin, pasar payang, pasar cabang tiga…..pastu perkampungan losong adalah tempat keropok lekor yang terkenal….chewaaahhhh

About these ads